НАЧАЛНА СТРАНИЦА
БЕЗПЛАТНО ПУБЛИКУВАНЕ
ПУБЛИКУВАНИ ТВОРБИ
ЗА НАС
ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bookwheel - Разкажи нещо интересно!

уеб-дизайн и програмиране

Публикувани автори > Информация за Иво Станков

Пол:
Първа публикация: 01.01.2000, 13:30

Профил на автора

От Добрич съм. Вече не помня кога започнах да пиша, но за съжаление помня кога спрях… Започнах да пиша поезия, за да кажа някому нещо, което не успявах да й кажа доста време… и така и не успях. С разказите беше различно – имаше (и все още има) твърде много въпроси, които си задавам и на които не успявам да си отговоря. В разказите се опитвам да си отговоря. Но при по-внимателно вглеждане се вижда, че вместо отговори, задавам още повече въпроси… Вдъхновявах се от емоции или от някаква изумителна случка, която съм преживял или за която съм чул.
Любимите ми автори са Стивън Кинг (поклон), Тери Пратчет, Майкъл Крайтън, специално значение за мен има „Малкият принц” на Екзюпери, харесвам българските класици, поезията на Вазов, много силно ме впечатли като малък „Един есенен ден по шосето” (като че ли първият ми досег с фантастиката) както и (съвсем малко от) съвременните автори. От Nowhere особено много ми допадат стиховете на Експлозия.
Ако трябва да слушам музика за вдъхновение, бих слушал класика със сигурност – Годишните времена, Лунната соната, невероятния Канон на Пахелбел, който всеки е слушал десетки пъти, но едва ли е усещал истински...
В свободното си време обикновено се опитвам да направя живота на другите (в редки случаи - своя) по-приятен.

Творби от този автор

- Дух

- Хероинова одисея

- Лидия

Всички автори