НАЧАЛНА СТРАНИЦА
БЕЗПЛАТНО ПУБЛИКУВАНЕ
ПУБЛИКУВАНИ ТВОРБИ
ЗА НАС
ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bookwheel - Разкажи нещо интересно!

уеб-дизайн и програмиране

Публикувани автори > Информация за mefkata

Пол:
Първа публикация: 02.05.2007, 01:25

Профил на автора

Казвам се Момчил Даскалов. Роден съм в Карлово през 1969 г., но още когато съм бил на 2 месеца, семейството ми се премества в София, където живея и до сега!
Като малък, бях дете с бурно въображение и много приказлив. И до днес съм съхранил способността си да се впечатлявам и да реагирам на случките около мен. Понякога, когато чувствата, които напират в душата ми са прекалено силни, сядам да пиша. Случвало ми се е да пиша кратки разкази, някои мисли и открития връхлетели ме в даден момент. Писма до медиите по наболели теми и др. Когато говоря с някой или споря, идеите и аргументите ми често идват в последствие. За това предпочитам да пиша. Да се оставя на интуицията и въображението ми да реди думите, които най-добре описват емоциите ми, но да имам възможността после да ги погледна и прецизирам...
Нямам опит в литературата, даже трудно набрах смелост да публикувам нещо. Само факта, че един разказ, който съм писал преди 5-6 години ми въздейства и днес, ми дадоха този кураж. Искам да проверя дали мога да завладея читател, дали моите идеи могат да достигнат до него, дали мога да го накарам да се замисли...
Не съм написал много неща, защото го правя само когато има какво да кажа! Това, което пиша е провокирано от истински случки, които по някакъв начин са ме разтърсили, накарали са ме да се замисля и да достигна до някакъв извод, който желая да споделя.
Вече съм на 37, но по-често си казвам - Още съм на 37. Определено се чувствам доста по-млад. Не само поради факта, че съм с по-модерни виждания, че съм по-близо до децата си, отколкото до родителите ми, но и поради факта, че продължавам да се чувствам жизнен и често ентусиазиран. Н е позволявам на рутината да ме приспи, а на ежедневието да ме опитоми.
Като малък тренирах футбол и сега ходя два пъти седмично да ритам. Имаме си даже и организирана лига на форум обществата, в която съм най-големия (да не кажа най-възрастния) и това много ме зарежда. Фактът, че играя с хлапета, някои на по 17 и не им отстъпвам по жар ми показва, че не съм засъхнал...
Музиката, другата ми слабост... Започнал съм с динозаврите на рока – Пърпъл, Цепелин, Назарет , Хип и т.н, които с удоволствие слушам и днес.Но през годините съм възприемал и събирал в личния си Джубокс много и по-модерни неща. През Ню Уейва, Пънка, групи като Ред хот ..., Фейт но мор… рейв вълната с Фарм и Инспариъл карбетс... после дойдоха Кемикъл брадърс, Фейтлес... и много, много други неща. Последните години, разбира се и аз бях пленен от етно вълната и компилациите на Буда бар, Кафе дел мар, които имах щастието да чуя години преди да нахлуят масово в България.
Признавам, че като по-малък четях много повече. Любими автори са ми Кърт Вонегът, Умберто Еко и други. С удоволствие изчетох и романите на Дан Браун, впечатли ме и Фредерик Бегбеде.
От българските харесвам Любен Дилов - баща, класиците Любен Каравелов, Димитър Талев, прекланям се пред Алеко Константинов, чиито творби, за огромно съжаление, са актуални и днес.
Ще бъда откровен. Наскоро открих сайта, не съм прочел много произведения и трудно мога да посоча любим автор от там. Но определено има интересни неща...

Творби от този автор

- Жрицата

Всички автори