НАЧАЛНА СТРАНИЦА
БЕЗПЛАТНО ПУБЛИКУВАНЕ
ПУБЛИКУВАНИ ТВОРБИ
ЗА НАС
ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bookwheel - Разкажи нещо интересно!

уеб-дизайн и програмиране

Публикувани автори > Донко Найденов > "Тайната на живота"

Част 2

Сънищата! Това е ключът на загадката! Когато човек сънува, той се прехвърля на другия свят временно, за да се зареди с енергия. Затова, когато се събудим, сме отпочинали. Човек черпи енергия от два източника - храната и съня. Храната дава физическата енергия, а сънят - психическата. Правени са изследвания, които показват, че когато човек заспива или умира, олеква с около петнадесет грама. А това не може да се обясни с теорията на Ломоносов. Единственото обяснение е в теорията за душата.
Когато човек сънува, тялото се намира в състояние на „автопилот“. Това е състоянието, в което човешката душа е напуснала тялото и се е пренесла някъде, може би в някой паралелен свят, но то продължава да работи и да осъществява обмяната на веществата чрез естествения биологичен процес дишане. Когато душата се зареди с енергията, тя събужда тялото. Мисля, че когато човек сънува, се пренася в същия паралелен свят, в който са мъртвите. Рядко човек сънува нещо, за което е мислил през деня. Повечето от сънищата са изненадващи, неочаквани, несвързани, образите са мимолетни, променящи се, недействителни. Дори и местностите, които мисли, че сънува, са нереални. Рядко някой сънува реален образ, а когато го сънува, или сънят е пророчески, или сънува вече умрял човек. Пророческият сън е знак, че оттатък се вижда бъдещето на нашия свят. Това, че повечето от сънищата не са действителни, може да се определи от бълнуването. Почти винаги то е безсмислено, с неподредени, дори несъществуващи думи. Може би се срещаш и с други сънуващи, или с вече мъртви, но никога не си спомняш точно кой си сънувал, а може и да е бил някой непознат, когото си трансформирал като твой близък.
Точно такъв е другият, мъртвият свят - нереален, объркан. Такъв свят е принудена да обитава душата след смъртта на тялото. Обитава го, черпи енергия, докато намери друго тяло и се прероди. Прераждането е доказателство за съществуването на паралелния свят. Но какви доказателства има, че съществува прераждането? На първо време това е първичният инстинкт! Защо новороденото, въпреки че е сляпо, намира гърдата на майката и започва да бозае? Откъде знае как да бозае, как да гълта млякото, как да използва сетивата си. Другото доказателство е инстинктът за самосъхранение - това е бързата реакция на организма в опасни ситуации. Освен това доказателства са плачът, смехът, сексуалното привличане. Как ли тези неща доказват, че съществува прераждане? Ами ето така: Всяка душа има капацитет. Във всяка душа са запаметени тези инстинкти, които не изчезват след смъртта на тялото, а се предават и на следващото тяло. Почти всички останали спомени, привички, дейности, научени от живота и други, се записват в мозъка на тялото и автоматично се изтриват след смъртта му. Вероятно може да се случи и нещо силно преживяно да се запамети и в душата, и това ще се предава на следващите тела. Някои учени се опитваха да спекулират тезата, че първичните инстинкти са запаметени в ДНК-то, както наследствените гени. Това, както можете да се досетите, е абсолютна глупост! ДНК може да запамети само физическите характеристики, а в никакъв случай психическите и душевните!
Когато някой жизненоважен орган от тялото престане да работи, обмяната на веществата спира и тялото спира да функционира. То става ненужно, сбор от химични елементи. Тогава душата просто се пренася в другия свят, без да може да се върне. Сексуалното усещане е това нещо, което отключва духът към бъдещото си тяло. Все още не знам по какъв начин, но сексът е тясно свързан с прераждането. Новото тяло е малко, слабо и с малък мозъчен капацитет, на който душата запаметява главно инстинктите. С течение на живота и ако получава това, което е необходимо, тялото расте и се развива.
И така - може да бъдете сигурни, че смъртта не е край на всичко. Телата са временни явления, човешкият дух е един. Но тогава има няколко въпроса, които будят съмнение.
Единият е такъв: ''Защо светът се увеличава. В миналото са били няколко милиона, а сега са няколко милиарда. Ако тази теория е вярна, няма ли да се свършат някой ден тези души?'' Така е, но ако имаме предвид хората. Но на тази планета има и животни. Те също имат души. Животинските души са с по-малък капацитет, по-малки възможности, макар че светът се развива, капацитетите се увеличават с течение на много години. Но е възможно, понякога наложително душа, която е била на животно, да се прероди в човек. Това са души с по-малък капацитет, с по-ограничени възможности, които с течение на времето се развиват, еволюират и увеличават капацитета си. Ако сте забелязали, в най-силно увеличаващите се страни и нации процентът на неграмотните е най-голям, стандартът на живот - много нисък, а животните в такива райони намаляват като бройка. Това може да се потвърди от много изследвания. Но в такъв случай е възможно, макар и малко вероятно, човешка душа да се прероди на животно. Все пак има много умни и интелигентни животни. Това е малко вероятно, но в природата съществува някъде около пет процента грешка.
Има и друг въпрос, който не е чак толкова сериозен, но хвърля в смут голяма част от хората. А това е дали в следващия живот мъжът ще си остане мъж, а жената - жена? Според мен това е почти сигурно! Душите се делят на мъжки и на женски. Мъжките имат мъжки инстинкти, а женските - женски. Примери за това са сексът, излъчването (по-грубо за мъжа и по-нежно за жената). А и защо в света жените и мъжете винаги са били около петдесет на петдесет. Жените са малко повече, заради по-голямата средна продължителност на живота, но в света се раждат малко повече мъже. Това се обяснява с факта, че в паралелния свят мъжките души са малко повече заради по-ранната им смърт. Тези факти не важат само за хората, а и за животните. Но те не са от голямо значение. По-важно е, че статуквото жени - мъже не е нарушено. Разбира се, има и около пет процента грешка - някои мъжки души могат да се вселят в женски тела и обратно. Доказателство за това са гейовете и лесбийките.
И така, уважаеми читатели, можете да бъдете спокойни - смъртта не слага край на съществуването! Просто човек минава от едно състояние в друго и т.н. В следващия живот отново ще си ти, макар и да градиш наново същия характер. Едва ли ще си някое насекомо или човек от другия пол. И така, пиша ви това, за да се успокоят хората, че смъртта не е толкова страшна, а не да ви подтикна да я изберете. Защото най-лошото е, че смъртта слага край на любовта, приятелствата, роднините, децата, родителите, родното място, обстановка, твоята собствена идентичност и т.н. А най-потискащото нещо е неизвестността. Ето защо не трябва да се избира смъртта самоволно. Макар и да не си доволен от живота, опитай да го направиш по-добър. Помни, че ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, СТИГА ДА ЗНАЕШ КАК ДА ГО ЖИВЕЕШ!!! А когато Бог реши, тогава да ти го отнеме. Може би така е най-добре!

добавена на 06.03.2010, 09:39

«предишна глава