НАЧАЛНА СТРАНИЦА
БЕЗПЛАТНО ПУБЛИКУВАНЕ
ПУБЛИКУВАНИ ТВОРБИ
ЗА НАС
ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bookwheel - Разкажи нещо интересно!

уеб-дизайн и програмиране

Публикувани автори > Тиана Стефанова > "Момичето на тротоара"

Глава 4.

Никой не беше виждал и една от неговите картини и никой не видя. Аз се погрижих никой да не подлага на съмнение таланта му да рисува живота. Той беше творец, без изложби и похвали, но все пак такъв. Той беше най-добрият разказвач на приказки за реалността. Рисуваше ги. Нарисува мен. Направи го така, сякаш ме познаваше от години. Така си и беше. Ние сме свързани от самото начало и нищо не може да ни раздели. Дори и неговата смърт.
Той си отиде от мен. Обичах го. И той ме обичаше, но си отиде, защото се страхуваше, че преходът през времето ще ни раздели. Страхуваше се, че ще го забравя и просто ще продължа живота си, сякаш той никога не е съществувал. Затова изчезна в света на сенките и заживя завинаги в сърцето ми. Помня го и днес, какъвто беше преди десет години. Тогава той ме открадна от моето време и ми показа своето. Тогава ми показа, че точно аз съм неговата истина, а той- моята. Доказа, че е истински творец, защото нарисува целия ми живот. А аз бях главната героиня в неговия. Показа ми истинските лица на жените от картините си.
И до ден днешен не мога да си обясня случилото се през онази нощ, но вече не се и опитвам да открия истината. В началото се стремях единствено към нея, но осъзнах, че е безполезно да преследваш това, което ти е писано никога да не откриеш. Действително онова, което се случи в къщата му беше най-вълшебното нещо, което някога ми се е случвало. Остана ми като най-красивата тайна. Много писах за нея. Дори я нарисувах. Но и нея пазя скрита, както пазя спомена за онзи мъж, който преобърна целия ми живот за два дни само с онази прекрасна картина на момичето на тротоара.
Помня, че беше много красив. Помня, че обичаше да ми играе по нервите. Помня, че истински ме обичаше. Помня, че твореше истински, като художник...

добавена на 22.01.2007, 10:48

«предишна глава